Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Stichting stelt DSB ultimatum

5 okt 09 - Door Miriam Lavalette, Reijer Zwaan

Kijk of luister naar: Stichting stelt DSB ultimatum

De gedupeerden van de DSB-bank willen uiterlijk vrijdag aanstaande om 17.00 uur een handtekening onder een oplossing van de financiële problemen. Anders sluiten ze een gang naar de rechter niet uit.


Dit ultimatum stelde Jelle Hendrickx van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken in NOVA. DSB had eerder beloofd dat die handtekening vandaag gezet zou worden. Maar dat gebeurde niet.

Schandaal
SP-kamerlid Ewout Irrgang spreekt zijn verbazing uit over dit "financiële schandaal" en kondigt aan morgen vragen te stellen aan minister Bos van Financiën. Die vragen hebben betrekking op de vermeende rol van De Nederlandsche Bank, die ervoor gezorgd zou hebben dat DSB vandaag geen handtekening heeft gezet. DSB-woordvoerder Klaas Wilting zei voor de uitzending dat de ondertekening van de zogeheten ‘raamovereenkomst’ met de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken niet van tafel is, maar dat de bank nog een aantal details wil bestuderen.

Raamovereenkomst
De raamovereenkomst was dus al in de maak en zou vanmiddag getekend worden in het TROS-programma Radar.

(voorlopig) Geen raamovereenkomst
Vandaag meldde DSB-woordvoerder Klaas Wilting dat na alle commotie van vorige week de rust weer was teruggekeerd bij DSB. En dus zaten DSB-gedupeerden vanmiddag met spanning te wachten op de handtekening van de DSB-bestuurders. Maar het liep heel anders....

In de studio commentaar van Jelle Hendrickx, financieel adviseur van Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, en Ewout Irrgang, Tweede Kamerlid voor de SP.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief