Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA College Tour met Steve Ballmer

11 okt 09

Kijk of luister naar: NOVA College Tour met Steve Ballmer

Zondag 11 oktober was te gast: Steve Ballmer de hoogste baas van Microsoft.


“I've got my kids brainwashed: you don't use Google, and you don't use an iPod.”


De nummer 29 op de Forbes rijkenlijst, opvolger van Bill Gates en de man die er mede voor zorgde dat op elk bureau een PC staat. Op de Erasmus Universiteit van Rotterdam gingen vijfhonderd studenten in gesprek met Steve Ballmer, onder leiding van NOVA-presentator Twan Huys. De CEO van Microsoft staat bekend om zijn enthousiaste optredens tijdens conferenties. Het beeldmateriaal hiervan is veelvuldig verspreid en bekeken via de website YouTube. Ballmer laat zich vaak zeer kritisch uit over de concurrenten Apple en Google en door de monopoliepositie van zijn bedrijft heeft hij al drie keer een boete opgelegd gekregen door Eurocommissaris Neelie Kroes.


In NOVA College Tour spreken studenten met hem over de toekomst van Microsoft. Zij vragen zich af hoe Microsoft de concurrentiestrijd aan wil gaan met Apple en Google en of dit een strijd is die Microsoft kan winnen. Na het falen van Vista, de geringe bekendheid van de zoekmachine Bing en het verliezen van de telefoonrevolutie aan de Iphone. Daarnaast zijn de studenten ook geïnteresseerd in zijn rol als manager binnen het bedrijf en willen zij advies over hoe zij zelf net zo succesvol en rijk kunnen worden als Ballmer.

In het programma NOVA College Tour interviewen studenten één hoofdgast, onder leiding van presentator Twan Huys. De interviews vinden plaats op universiteiten. De uitzending duurt 40 minuten en laat korte fragmenten zien uit het leven en van het werk van de hoofdgast. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Eerder te gast waren onder anderen oud-minister van Buitenlandse Zaken van de VS Madeleine Albright, voetballegende Johan Cruijff, acteur en regisseur John Malkovich, cabaretier Hans Teeuwen, dominee Jesse Jackson, prinses Irene en spiritueel leider de Dalai Lama.

Uitzending met Steve Ballmer: zondag 11 oktober 2009, 19.00 uur op Nederland 3

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief