Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

DSB doet laatste reddingspoging

15 okt 09 - Door Jan van Loenen, Miriam Lavalette

Kijk of luister naar: DSB doet laatste reddingspoging

Dirk Scheringa gaat vanavond nog in gesprek met het consortium van vijf banken, Rabobank, ING, ABN Amro, Fortis Bank Nederland en SNS over een eventuele overname van DSB. Het overleg vindt plaats op het hoofdkantoor van De Nederlandsche Bank (DNB) en begint om 19.00 uur.


Vrijdag 12.00 uur
De rechtbank in Amsterdam heeft een besluit over een eventueel faillissement van DSB Bank tot morgen uitgesteld. Tot 12.00 uur is er tijd om aan te geven of een overname van de bank nog mogelijk is. Ook de bewindvoerders en De Nederlandsche Bank moeten zich er over buigen, zo heeft de rechter besloten. Volgens Dirk Scheringa is er ook nog een theoretische mogelijkheid dat DSB wordt overgenomen door een buitenlandse bank.

Scheringa stond gisteravond voor de rechtbank in Amsterdam in een laatste poging het faillisement van 'zijn' bank tegen te houden. Voorlopig is hij daar dus in geslaagd. Curator Schimmelpenninck had het faillissement van DSB aangevraagd nadat een laatste overname-kandidaat zich gistermiddag terugtrok.

5 miljard
Minister Wouter Bos van Financiën zei vandaag in het Kamerdebat over DSB dat hij de kans dat DSB nog gered kan worden niet groot acht. Hij praat vanmiddag  met Dirk Scheringa over hoe die denkt zijn bank te redden. Maar optimistisch over de kansen voor Scheringa is Bos niet. "Ik ga niet de belastingbetaler een risico laten lopen van 5 miljard euro voor een bedrijf waarvan we op dit moment denken dat het niet levensvatbaar is." Bos zei wel "oprecht" te zullen luisteren naar Scheringa.

In NOVA vanavond het laatste nieuws over DSB en uiteraard een verslag van het Kamerdebat. In de studio commentaar van Kapé Breukelaar, voorzitter van de Vereniging Onafhankelijke Financieel Planners (VOFP).

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief