Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Plan B voor redding DSB

17 okt 09 - Door Ellen Brans en Petra Greeven

Kijk of luister naar: Plan B voor redding DSB

Zaterdagavond is plotseling een 'Plan B' ontstaan voor de redding van de DSB Bank.

De klok tikt voor eigenaar Dirk Scheringa. Hij heeft nog tot maandagochtend 9.00 uur om zijn bank, of delen ervan, te verkopen. Scheringa onderhandelt daarover met een Amerikaanse partij. Het zou gaan om het opkoopfonds Lone Star Funds uit Texas.

Plan B
En er is, zo bleek zaterdag, dus ook een zogenaamd 'Plan B': Scheringa wil spaarders van DSB mobiliseren, want ook zij hebben er belang bij dat de bank gered wordt. Het plan is gelanceerd door Adriaan Dorrepaal, een financieel deskundige die het aan Scheringa heeft voorgelegd. En Scheringa omarmt het.

NOVA sprak daarover met Adriaan Dorrepaal en Jelle Hendrickx van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken. Op deze website verschijnt morgen in de loop van de middag ook een interview met financieel adviseur Kapé Breukelaar, die 'Plan B' kritisch tegen het licht houdt.

Oproep Jelle Hendrickx namens Stichting Steunfonds Probleemhypotheken:
"Wij roepen alle gedupeerden en andere belanghebbenden op om maandagmorgen naar de rechtbank in Amsterdam te komen om uw steun te betuigen voor het 'Plan B'"

Achtergestelde depositohouders van DSB kunnen in contact opnemen met Jelle Hendrickx via e-mail: ikstemvoor@gmail.com. Op de website van Stichting Steunfonds Probleemhypotheken kunnen klanten van DSB zich vanaf vanavond inschrijven voor deelname aan 'Plan B'.

Adriaan Dorrepaal lanceerde vandaag de website: spaardersdsb.nl (momenteel in ontwikkeling).


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief