Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

DSB-klanten moeten schuld betalen

29 okt 09 - Door Miriam Lavalette, Hein Hansen

Kijk of luister naar: DSB-klanten moeten schuld betalen

Mensen met een hypotheek bij de DSB Bank moeten die gewoon blijven afbetalen, ook al vinden ze dat ze in aanmerking komen voor compensatie.


De curatoren hebben dat vandaag laten weten en hebben ook gezegd dat het betalen via een automatische incasso weer kan.

Gesprek
Er is tot op heden nog steeds geen duidelijkheid over hoe de curatoren van de DSB Bank zullen omgaan met de belangen van DSB-gedupeerden. Jelle Hendrickx, van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken, wil dat de curatoren op korte termijn met hem in gesprek gaan om te komen tot een regeling voor de door hem vertegenwoordigde 4.000 gedupeerden. Kort voordat DSB failliet ging, conformeerde de voormalige DSB-directie zich aan een compensatieregeling voor deze mensen. Maar door het faillissement is onduidelijk geworden of gedupeerden nog aanspraak kunnen maken op de regeling, die vooral bedoeld was om de maandlasten tot een betaalbaar niveau terug te brengen.

Oplossing
NOVA keert terug naar de familie Kerkwijk uit Almere. Het echtpaar is sinds ze hun hypotheek hebben overgesloten naar DSB, duizend euro meer aan maandlasten kwijt. Dat konden ze deze zomer al niet meer betalen. Ze zijn het nu zo zat dat ze nog maar de helft overmaken. Volgens Jelle Hendrikcx is dit nog maar het begin.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief