Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Winning mood' op D66-congres

7 nov 09

Kijk of luister naar: 'Winning mood' op D66-congres

Er heerst een 'winning mood' op het partijcongres van D66. Zaterdag 7 november kwamen politici en achterban bij elkaar in het Chassé Theater in Breda.


Populair

D66 staat al maanden op forse winst in de peilingen. Volgens de laatste meting van de Politieke barometer zou de partij op dit moment zeventien zetels behalen. Het huidige aantal D66-zetels in de Kamer is drie. De populariteit is terug te zien in de opkomst op het congres; meer dan duizend mensen hebben zich vooraf aangemeld.

Overmoed
Zelfvertrouwen en positivisme tekenen dan ook de bijeenkomst. Maar de partijleiding waarschuwt ook voor overmoed. D66 heeft een roerige geschiedenis van hoge pieken en diepe dalen. Maar lijkt de partij met het charisma van Alexander Pechtold opnieuw op te staan.

Geen spijt
Pechtold kwam onlangs in opspraak toen hij PVV-leider Geert Wilders een 'racist' en 'extreem rechts' noemde. De stichtingen Vrienden van Pim Fortuyn en Beeld van Pim deden daarover aangifte. Tijdens het congres zei Pechtold dat hij "absoluut geen spijt" heeft van zijn uitlatingen.

In NOVA een reportage.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief