Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Curatoren DSB publiceren eerste verslag

17 nov 09 - Door Miriam Lavalette

Kijk of luister naar: Curatoren DSB publiceren eerste verslag

De curatoren van DSB Bank komen vandaag met hun eerste verslag over hoe het gesteld is met de boedel van de failliete bank uit Wognum. Het verslag is openbaar en zal worden ingediend bij de rechtbank.


Imperium
De bank van Dirk Scheringa werd op 19 oktober failliet verklaard. Twee dagen later volgde het faillissement van DSB Beheer, de paraplu waaronder het imperium van Scheringa viel.

Gesprek
Sinds het faillissement zijn de curatoren, Rutger Schimmelpenninck en Joost Kuiper, bezig met een inventarisatie. Hun taak is om zoveel mogelijk geld terug te halen voor schuldeisers van de bank. Gisteren hebben de stichtingen die gedupeerden van DSB Bank vertegenwoordigen en schadeclaims willen indienen tegen de bank, voor het eerst gesproken met de curatoren. Volgens Pieter Lakeman, voorzitter van Stichting Hypotheekleed, ging het om een 'oriënterend gesprek'.

Individuele benadering
Lakeman wilde altijd via een massaclaim van één miljard euro een volledige schadevergoeding voor gedupeerde klanten krijgen. Maar uit de laatste berichten blijkt dat Stichting Hypotheekleed, waarvan Lakeman voorzitter is, dat de stichting zich nu in eerste instantie richt op een minnelijke regeling met de curatoren. De inzet lijkt erg op die van rivaal Jelle Hendrickx, voorzitter van de Stichting Steunfonds Probleemhypotheken. Hendrickx heeft steeds het standpunt gehad dat een individuele benadering het meeste resultaat oplevert voor de gedupeerden.

In NOVA vanavond een gesprek met curator Rutger Schimmelpenninck.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief