Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Glorie: 'Aandeelhouders TEG op verkeerde been gezet'

23 nov 09 - Door Gert Janssen

TEG failliet

Unico Glorie, één van de vier aandeelhouders van de failliete The Entertainment Group (TEG), vindt dat hij onjuiste informatie heeft gekregen van de toenmalige directie en zijn mede-aandeelhouder Rik van den Boog, tegenwoordig directeur van AFC Ajax.


Door het voorschotelen van te rooskleurige cijfers hebben de aandeelhouders niet het juiste beleid kunnen voeren. Glorie laat een accountant onderzoek doen en sluit juridische actie tegen de directie of tegen Van den Boog niet uit, zo zegt hij in NOVA.

Failliet
The Entertainment Group - met naast Glorie en Van den Boog ook Paul Brinks en Marco Borsato als aandeelhouders - ging in september failliet. Het bedrijf groeide in een aantal jaren uit tot een groot entertainmentbedrijf, met uiteindelijk 160 man personeel, en vestigingen in België en Finland.

Drijvende kracht
Volgens Glorie was Rik van den Boog een van de drijvende krachten achter de onstuimige groei van TEG: “We hadden Rik naar voren geschoven als toezichthoudend aandeelhouder. Hij deed met de directie de reviewmeetings, waar dieper op de financiën werd ingegaan”.

Onderzoek
Unico Glorie laat een accountant onderzoek doen naar het gevoerde beleid bij The Entertainment Group. “Naast de curator, die met zijn onderzoek bezig is, kun je ook andere mensen vragen om te kijken wat er met mijn belang in de Entertainment Group is gebeurd. Bijvoorbeeld fiscalisten en accountants. En dat gebeurt nu”, aldus Glorie.

Reactie
Ajax-directeur Rik van den Boog laat NOVA in een reactie weten dat hij tot midden 2007 veelvuldig bij The Entertainment Group aanwezig was, maar daarna niet meer. Ook zegt hij dat hij “niet om zich heen wil gaan slaan of naar anderen wijzen, maar het aan de experts die het faillissement nu onderzoeken overlaat wat er is misgegaan bij The Entertainment Group”. Directieleden Arthur Weijers en Niel van Hoff hebben geen behoefte om commentaar te geven.

Einde
Glorie kondigt in NOVA ook aan dat alle andere bedrijven en BV’s waarin de vier aandeelhouders nog samenwerken, zullen ophouden te bestaan. “Ik denk dat die samenwerking stopt, ja. Dat kan ik bij deze bevestigen. Helaas heeft het faillissement van de Entertainment Group geleid tot het maken van een aantal keuzes en ook het einde van die vriendenclub. Zo gaat het nu eenmaal”, aldus Glorie. Unico Glorie blijft wel samenwerken met Paul Brinks, samen willen ze een nieuw bedrijf beginnen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief