Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Aantal griepbesmettingen neemt af

27 nov 09 - Door Jane van Laar

Kijk of luister naar: Aantal griepbesmettingen neemt af

Vandaag maakte het RIVM weer de laatste griepcijfers bekend: het aantal besmettingen met de Mexicaanse griep neemt af.


Einde?
Volgens Jim van Steenbergen, arts bij het RIVM, is het mogelijk dat dit het begin van het definitieve einde is, maar zeker is dat niet. Er kan mogelijk nog een piek volgen. Wel stierven er afgelopen week acht mensen aan het virus. Bij alle sterfgevallen was er sprake van zogenoemd onderliggend lijden.

Opkomst
Ook GGD-Nederland maakte vandaag bekend dat ongeveer 70 procent van alle mensen die de GGD had opgeroepen om een prik te halen, is komen opdagen. De gezondheidsorganisatie krijgt volgende week de definitieve cijfers.

Koorts
Ruim een derde van de kinderen (35 procent) krijgt koorts na de inenting tegen de Mexicaanse griep. Koorts is een bekende bijwerking, maar het hoge percentage is toch opvallend. Kees van Grootheest van Lareb, het centrum dat de bijwerkingen in Nederland bijhoudt, heeft de indruk dat het hoger is dan bij een normale kindervaccinatie.

Jaap Goudsmit, medisch directeur van de vaccin-producent Crucell, zit vanavond bij NOVA voor een gesprek over de feiten en mythes van vaccinatie. In zijn boek 'Dromen van Vaccinaties' beschrijft hij zijn 30 jarige zoektocht naar de uitroeiing van ziektes.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief