Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Winterse chaos in Nederland

17 dec 09 - Door Jan Eikelboom

Kijk of luister naar: Winterse chaos in Nederland

Het sneeuwt. En voor het eerst in vier jaar ook een flink pak. In sommige delen in het noorden ligt twintig tot vijfentwintig centimeter sneeuw.


Chaos
Maar het winterweer leidt ook meteen tot een enorme chaos in het openbare leven. In de ochtendspits stond er 671 kilometer file, op sommige wegen zat het verkeer muurvast. In het noorden van het land rijden vandaag geen bussen, het scheepvaartverkeer ligt stil en ook het treinverkeer heeft last van de sneeuw. De NS en ProRail hebben daarom besloten een flink aantal treinen te schrappen vanwege het winterweer. De rest van de dag rijden er minder treinen per uur, vooral in het westen en midden van het land.

Veel sneeuw
En de sneeuwellende is volgens het KNMI nog niet voorbij. Het neerslaggebied dat in de nacht van woensdag op donderdag in oostelijke richting over het land trok, trekt naar verwachting in zuidwestelijke richting terug. Omdat dat tergend langzaam gaat, kan tot in de avond op sommige plaatsen nog heel veel sneeuw vallen. Het KNMI waarschuwt bovendien voor dichte mist. De ANWB waarschuwt daarom voor een zware avondspits.

NOVA doet een rondje Nederland.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief