Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NRC Media verkocht

21 dec 09

Kijk of luister naar: NRC Media verkocht

De Persgroep Nederland heeft NRC Media verkocht aan de televisiezender Het Gesprek en investeringsmaatschappij Egeria.


Positief
NRC Media is eigenaar van NRC Handelsblad, nrc.next en enkele websites. De ondernemingsraad en de redactieraad van beide kranten hebben positief geadviseerd over de overname, die met terugwerkende kracht plaatsvindt per 30 september.

Zorgen
Eerder waren er onder het personeel grote zorgen over de financiële kant van de overname, maar die zijn volgens de woordvoerder weggenomen. De angst bestond dat de winst, verdiend door het bedrijf, zou verdwijnen in verliesgevende projecten van de nieuwe eigenaar.

C&A
Egeria is een investeringsmaatschappij van de familie Brenninkmeijer, de oprichters en eigenaren van C&A. Televisiezender Het Gesprek is opgezet door een groep mediaondernemers onder wie Derk Sauer.

Persgroep Nederland
Het Belgische mediaconcern De Persgroep nam eerder dit jaar PCM over. Vanaf 1 december gaat de uitgeefgroep door het leven onder de naam de Persgroep Nederland en geeft behalve NRC Handelsblad en nrc.next ook het AD, Trouw en de Volkskrant uit. Vanaf 1 januari 2010 komt Het Parool daar bij.

In de studio reageren Birgit Donker, hoofdredacteur NRC Handelsblad, en Gert Jan Oelderik, directeur-uitgever bij NRC Media.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief