Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kerst in West-Friesland

24 dec 09 - Door Rudy Bouma

Kerst in West-Friesland

Voor sommige oud-medewerkers van DSB is de kerst dit jaar niet zo’n vrolijke tijd. Op 19 oktober werd de bank failliet verklaard en verloren zij hun baan.


In NOVA vanavond de portretten van twee oud-DSB’ers. Tegen welke problemen lopen zij aan na het verlies van hun baan en wat doen ze om weer aan de slag te komen? En hoe vergaat het hun oud-collega's?

Mark Wielinga
“Helaas over…”, zegt Mark over zijn tijd bij DSB. Hij heeft neurofibromatose, een ziekte waarbij op allerlei plekken in het lichaam tumoren ontstaan. Door de ziekte en de daarop volgende operaties is hij gedeeltelijk verlamd, doof en kan hij moeilijk praten. Ondanks dat hij volledig is afgekeurd krijgt hij in 2001 toch een baan bij DSB. Door het faillissement van DSB verliest hij niet alleen zijn baan, maar ook een sociale omgeving. Hij is net in zijn nieuwe, grotere woning ingetrokken, maar met een uitkering wordt het lastig om de huur te betalen.

Marlies Schoneveld
In 2007 werkte ze nog bij ABN AMRO, maar als haar man plotseling komt te overlijden moet ze opzoek naar een nieuwe baan dichter bij huis, bij de DSB. Het faillissement van DSB zet haar wereld opnieuw op zijn kop. “Toen ik eindelijk gewend was, was het over…”, zegt Marlies.

Wat doen Mark en Marlies om aan een nieuwe baan te komen? NOVA volgt ze bij hun zoektocht naar ander werk.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief