Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA College Tour Live

4 jan 10

Kijk of luister naar: NOVA College Tour Live

Deze eerste week van januari 2010 gaat NOVA College Tour een week lang live. De Wereld Draait Door is even op vakantie en van maandag 4 tot en met vrijdag 8 januari is Nova College Tour te zien van 19.30 – 20.20 op Nederland 3.


Hoofdthema

Het verschil met een reguliere NOVA College Tour is dat er in plaats van één hoofdgast nu één hoofdthema centraal staat. Dit betekent dat er meerdere sprekers aan tafel zitten, die onder leiding van Twan Huys met elkaar en jongeren in gesprek gaan. Daarnaast is een onderdeel in de uitzending een één op één debat tussen twee jongeren over een stelling die betrekking heeft op het hoofdthema. Ook heeft filosoof Rob Wijnberg een vaste column in het programma.

UITZENDINGEN
Maandag 4 januari
: Het Koningshuis. Met o.a. royaltykenners Peter van der Vorst (RTL), Jeroen Snel (Blauw Bloed), Jan Tromp (de Volkskrant) en Daniela Hooghiemstra (historica) in debat over de affaires van 2009. Ook Bob Elbracht (Pro Republica), Friso baron van Heemstra (Vereniging van Jonge Adel), Kien barones van Hovell tot Westerflier, jonge republikeinen en Oranjefans over de toekomst van het koningshuis.
Bekijk deze uitzending hier

Dinsdag 5 januari
: Vrijheid van meningsuiting. Met o.a. Gerard Spong (advocaat), Wim Anker (advocaat) met een vooruitblik op het proces tegen Geert Wilders in januari. Gregorius Nekschot (cartoonist), Marco Pastors (Leefbaar Rotterdam), kunstenaars en extreem rechtse jongeren over hun uitlatingen in 2009.
Bekijk deze uitzending hier

Woensdag 6 januari: Kredietcrisis.
Met o.a. Neelie Kroes en verschillende succesvolle ondernemers, zoals Joop van den Ende, Annemarie van Gaal en Henk Keilman: hoe redden zij zich in tijden van crisis. Welke tips hebben zij voor jonge ondernemers, zoals de 25-jarige, uit de jonge Quote, Adriaan Mol.
Bekijk deze uitzending hier

Donderdag 7 januari: Afghanistan. Met o.a. Maarten van Rossem (historicus), Dick Berlijn (oud-commandant der Strijdkrachten), Bette Dam, journaliste die op eigen houtje rondreist in Afghanistan en in januari net terugkomt. Verschillende militairen en oud-militairen waarvan sommigen voor en anderen tegen de missie zijn, familieleden van omgekomen soldaten waaronder Melody Klaver (actrice). Ook met Patrick Lodiers en Giel Beelen, beiden bij onze jongens in Afghanistan geweest.
Bekijk deze uitzending hier

Vrijdag 8 januari: Schijt aan gezag.
Met o.a. nieuwbakken korpschef van Politie Martin Sitalsing, PVV-Kamerlid Hero Brinkman, socioloog Dick Pels, jongeren uit de Bijlmer, een mishandelde ambulancebroeder en voor het eerst een politieagent die bij het drama in Hoek van Holland was.
Bekijk deze uitzending hier

Waar?
Sociëteit Amsterdams studentencorps ‘NIA’. Warmoestraat 153 Amsterdam
Klik hier voor BIJWONEN

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief