Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Geert Wilders voelt zich onveilig na infiltratie

5 jan 10

Kijk of luister naar: Geert Wilders voelt zich onveilig na infiltratie

Een journaliste van weekblad HP/De Tijd infiltreerde in de Tweede-Kamerfractie van de PVV. Ze kreeg toegang tot Wilders en werd gedurende een periode van vier maanden niet ontmaskerd.


Doden
"Ik had hem kunnen doden. Ik had hem zelfs tientallen keren kunnen doden",schrijft Karen Geurtsen op de website van het weekblad. Geurtsen kreeg na twee weken een permanente toegangspas voor het Tweede Kamergebouw. De tas van Geurtsen werd toen niet meer gecontroleerd. "En dat terwijl Geert Wilders, mijn hoogste baas, de strengst beveiligde man van Nederland heet te zijn."

Opheldering
De infiltratie van een journaliste van tijdschrift HP/De Tijd bij de PVV heeft Geert Wilders een onveilig gevoel gegeven. Hij wil opheldering van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). Wilders zei in een reactie op de infiltratie zich niet onveiliger te voelen door specifiek de journaliste die als stagiaire was geïnfiltreerd in zijn fractie in de Tweede Kamer, maar wel door het feit dat het heeft kunnen gebeuren.

Oplossing
"Ik heb haar nauwelijks gezien en ontmoet. Ik kon me haar niets eens herinneren. Maar het idee dat je blijkbaar zo makkelijk kan infiltreren, ook met ergere bedoelingen en bij me in de buurt kan komen geeft wel een onveilig gevoel’, aldus Wilders in de Telegraaf. Hij hoopt in een gesprek met het NCTb een oplossing te horen "zodat dit niet meer zomaar kan gebeuren".

 

In dezelfde uitzending

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief