Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Web-only: Aftrap voor gemeenteraadsverkiezingen

16 jan 10 - Door Nynke de Zoeten, Karel Ornstein

Kijk of luister naar: Web-only: Aftrap voor gemeenteraadsverkiezingen

Het zijn lokale verkiezingen, maar de landelijke kopstukken gaan volop op campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. Premier Balkenende en vice-premier Bos trapten vandaag af.


CDA
Het CDA deed dat in Den Bosch. De grootste regeringspartij pakte uit met kopstukken, met voorop premier Jan Peter Balkenende. Hij startte de campagne door ten overstaan van het winkelende publiek op een toeter te drukken. Het CDA zal de komende weken veel op straat zijn te vinden om stemmen te werven. Ook ministers en Kamerleden worden op grote schaal ingezet.

PvdA
De PvdA begon vandaag hun campagne in Amsterdam. Partijleider Wouter Bos greep de gelegenheid aan coalitiegenoot CDA onder vuur te nemen. "We horen het CDA over bezuinigingen in de zorg, maar ze vertellen er niet bij wie de klappen krijgen."

Afspraak
Bos tekende samen met landelijke en plaatselijke politici een afspraak waarin PvdA-kandidaten beloven waar ze zich voor in zullen zetten in hun gemeenten. Het gaat onder meer om een halvering van de jeugdwerkloosheid en eerlijk delen, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

In NOVA vanavond een verslag van de beide campagnes.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief