Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Karla Peijs over de kilometerheffing

23 jan 10 - Door Bas Haan

Kijk of luister naar: Karla Peijs over de kilometerheffing

Uitspraken van minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings (CDA) hebben wrevel gewekt in Den Haag.


De minister gaf gisteren na afloop van de ministerraad aan dat de ledenraadpleging van automobilistenorganisatie ANWB over de kilometerheffing, doorslaggevend kan zijn in het wel of niet doorgaan van het plan. Als de ANWB door de peiling tegenstander wordt, komt het plan op losse schroeven te staan. “Het lijkt me reëel dat het systeem dan niet wordt ingevoerd”, aldus de minister. De internetpeiling van de ANWB start vandaag.

Kritiek
De coalitiepartners PvdA en ChristenUnie zijn het niet eens met de uitspraken van de minister. Met name de ChristenUnie reageert fel. ChristenUnie-Kamerlid Ernst Cramer reageert: "De ledenraadpleging van de ANWB over de democratie laten heersen? Zo werkt dat niet minister!". PvdA-Kamerlid Lia Roefs onderstreept het belang van een degelijk draagvlak, maar zegt dat uiteindelijk de Tweede Kamer over de plannen beslist.

De ANWB hoopt dat de resultaten van de peiling beschikbaar zijn vóór het hoofdlijnendebat over de kilometerheffing in de Tweede Kamer.

In NOVA vanavond een gesprek over commotie rond de kilometerheffing met Karla Peijs, oud-minister van Verkeer en Waterstaat en lid van de raad van toezicht van de ANWB.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief