Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eurlings krabbelt terug

26 jan 10 - Door Ferry Mingelen

De minister neemt zijn woorden terug...

De Tweede Kamer heeft minister Camiel Eurlings van Verkeer vandaag uitleg gegeven over zijn uitspraak dat de uitslag van een peiling door de ANWB bepalend is voor de invoering van de kilometerheffing.


Verbeterpunten
Eurlings zei in het debat dat hij "openstaat" voor de resultaten van de ANWB-enquête, en verbeterpunten die uit de vragenlijst naar voren komen "serieus neemt". Ook zei hij dat de Tweede Kamer uiteindelijk beslist over de invoering van de heffing.
Sinds zaterdag hebben al meer dan 275.000 ANWB-leden laten weten wat zij van de kilometerheffing vinden. Een meerderheid is tegen de kilometerheffing.

Uitleg
GroenLinks-Kamerlid Kees Vendrik had de bewindsman naar het vragenuurtje in de Kamer geroepen om tekst en uitleg te komen geven, gesteund door coalitiepartijen PvdA en ChristenUnie.

Standvastig man
Eurlings was gisteren verrast over de ophef die is ontstaan. "Ik snap dat de Tweede Kamer opheldering wenst en ik zie er zeer naar uit die te kunnen geven. U kent mij als een standvastig man. U zult zien dat ik hetzelfde wilde zeggen als voorheen", aldus de minister.

In NOVA vanavond het laatste nieuws.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief