Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Marco Kroon nog steeds verdachte

1 feb 10

Kijk of luister naar: Marco Kroon nog steeds verdachte

Kapitein Marco Kroon, onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, ontkent de beschuldigingen tegen hem. Kroon wordt beschuldigd van drugs- en wapenbezit.


"Ik heb niets te verbergen, ik wil juist dat deze zaak tot op de bodem wordt uitgezocht. Want mijn goede naam is beschadigd, hoe dit uiteindelijk ook zal uitpakken", aldus Kroon in een interview met de Telegraaf.

Bedreigd
Volgens de advocaat van Kroon, Geert-Jan Knoops, is de militair meerdere keren bedreigd. De bedreigingen begonnen vorig jaar, nadat hij was onderscheiden met de Militaire Willems-Orde. Kroon ontving brieven waarin "we krijgen je nog wel" of "van hero tot zero" stond. Aanvankelijk sloeg de kapitein hier geen acht op, maar wel nu hij volgens hem onder andere beschuldigd wordt op basis van anonieme bronnen. Hij wil onderzoeken of er een verband bestaat tussen de bedreigingen en de huidige beschuldigingen aan zijn adres.

Defensie
Kroon vervult op dit moment een staffunctie bij het Korps Commandotroepen. Minister van Defensie Eimert van Middelkoop stelt: "In Nederland is iemand nog altijd onschuldig totdat hij wordt veroordeeld. Voor ons als werkgever betekent het voorlopig dus niets dat hij is gehoord”. Defensie verleent juridische bijstand aan Kroon. 

In NOVA vanavond meer aandacht voor de zaak. Te gast is militair-historicus Christ Klep.

 

In dezelfde uitzending

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief