Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wellink: 'Instinctief tegen overname ABN Amro'

4 feb 10

Kijk of luister naar: Wellink: 'Instinctief tegen overname ABN Amro'

Vandaag is de laatste dag van de verhoren van de parlementaire commissie-De Wit.


Minister Wouter Bos (Financieën) en president van De Nederlandsche Bank Nout Wellink worden gehoord door de commissie die onderzoek doet naar de oorzaken van de kredietcrisis. Vandaag staat voornamelijk de opsplitsing van ABN Amro op de agenda.

Wellink
Nout Wellink beet het spits af. Hij was maandag al te gast bij de commissie. Toen ging het over het toezicht op de financiële sector en de rol van DNB in de kredietcrisis. Over ABN Amro zei Wellink: "instinctief verzette alles in mij zich tegen de overname". Het risico was volgens hem echter beheersbaar. Hij betwijfelt of de Belgische en de Britse centrale bank hem wel goed geïnformeerd hebben over de kopers van ABN Amro.

Bos
Wouter Bos is vanmiddag aan de beurt. Hij steunde Amro en Fortis, en is medeverantwoordelijk voor de crisismaatregelen die het kabinet heeft ontworpen.

Vanavond in NOVA een verslag van de zittingsdag. In de studio is Arnoud Boot, Nederlands hoogleraar Ondernemingsfinanciering en Financiële Markten aan de Universiteit van Amsterdam.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief