Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Gemeenteraadsverkiezingen door de ogen van een VMBO-klas

22 feb 10

Kijk of luister naar: Gemeenteraadsverkiezingen door de ogen van een VMBO-klas

Een moslima die op de ChristenUnie stemt, een Afrikaanse die op Wilders valt en een Marokkaan die twijfelt over de PvdA.


Wie zouden het stemgedrag van allochtonen beter kunnen onderzoeken dan hun eigen kinderen?

Op pad
Daarom stuurt NOVA een groep leerlingen van het Nova College in Amsterdam met een camera op pad. Het Nova college is één van de zwartse scholen van Nederland. In samenwerking met de bibliotheek van Amsterdam ondervroegen ze familie en politici: de gemeenteraadsverkiezingen door de ogen van een VMBO-klas.

NOVA-local
Deze uitzending vloeit voort uit het NOVA Local-project, een samenwerking tussen NOVA-tv, Nova College Amsterdam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). VMBO-scholieren krijgen les in 'mediawijsheid' en leren NOVA-reportages maken. Van het onderwerpen bedenken tot researchen, filmen en monteren. Het is de bedoeling dat dit lespakket ook in de rest van Nederland op scholen wordt ingevoerd. Leerlingen die eerder NOVA Local hebben gedaan zijn nu voor NOVA-tv op pad gegaan. Hun materiaal is verwerkt in een grotere reportage over stemgedrag onder allochtonen.

Lange versie
Bekijk ook de lange versie van deze uitzending.

Burgemeester Cohen
Anja, Farah en Sara, studenten van het Nova College Amsterdam, interviewen voor het project NOVA Local de Amsterdamse burgemeester Job Cohen over de gemeenteraadsverkiezingen, Geert Wilders en de integratieproblemen in Amsterdam. Bekijk hun interview hier.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief