Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Stationsbuurt: van probleemwijk naar prachtwijk?

23 feb 10

Kijk of luister naar: Stationsbuurt: van probleemwijk naar prachtwijk?

De Stationsbuurt in Den Haag is één van de veertig Vogelaarwijken die op extra aandacht kan rekenen van de landelijke politiek. Den Haag is één van de twee steden waar inwoners tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op de PVV kunnen stemmen.


Minimuminkomen
61 procent van de inwoners van de Stationsbuurt is van niet-Nederlandse etniciteit. Er wonen relatief veel volwassenen, en weinig jongeren en ouderen. Veel inwoners hebben een minimuminkomen.

Problematiek
De werkloosheid is hoog, de woningen te klein en er de bewoners klagen over drugsoverlast en andere criminaliteit. Zeven jaar geleden werden er maatregelen genomen om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. Er kwam permanent cameratoezicht en sinds 2006 mag er preventief worden gefouilleerd door de politie.

In NOVA vanavond een portret van de Stationsbuurt in Den Haag. Welk effect hebben de maatregelen van de lokale politiek gehad op de leefbaarheid van de buurt? En op welke partij gaan de inwoners van de wijk stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart?

Bekijk ook

Get Microsoft Silverlight

NOVA vraagt PVV-stemmers van de Haagse Stationswijk naar hun argumenten.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief