Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: Almere

25 feb 10

Vanaf vandaag staat NOVA in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. NOVA’s gemeentetour trekt het land in en doet vijf steden aan: Almere, Groningen, Maastricht, Den Haag en Rotterdam.


Vanavond de eerste uitzending, over één van de twee steden waar de kiezer op 3 maart ook op de PVV kan stemmen: Almere. Kijk op de speciale NOVA Gemeentetour-website voor meer informatie.

Politieke Barometer

Een kleine week na de val van het kabinet presenteert NOVA vanavond weer een nieuwe Politieke Barometer. Wie profiteert er van de val van het kabinet en wie leidt er verlies?

Lokaal debat
In de uitzending debatteren Tweede Kamerlid en lijsttrekker van de PVV in Almere Raymond de Roon, en VVD-wethouder Arno Visser over lokale zaken.

Debat landelijke politiek
Sinds de val van het kabinet Balkenende IV, zijn ook landelijke issues aan de orde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom debatteren in deze uitzending Martijn van Dam, Tweede Kamerlid voor de PvdA, en Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie.

Samen dienden zij de motie welke steldedat het kabinet dient vast te houden aan het eerder genomen besluit om alle Nederlandse militairen terug te trekken uit Uruzgan voor 1 december 2010’.

Dwarse denker
Een vaste rubriek in de NOVA gemeentetour is de NOVA-bus met daarin een 'Dwarse Denker'. In deze uitzending is dat Arie Koomen, standup comedian en afkomstig uit Almere.

Chat
Na afloop van de uitzending werd en gechat met Arno Visser en Martijn van Dam. Lees hier het verslag.

NB: De NPS volgt Almere in de aanloop naar de verkiezingen. In de driedelige documentaireserie Almere Kiest geven Almeerders hun mening, en worden lokale politici gevolgd. De uitzendingen zijn terug te zien via de website van het programma.

Bekijk ook Geert Wilders tijdens de PVV-bijeenkomst in Almere
Get Microsoft
Silverlight
(Foto: Flickr/dysturb)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief