Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: Den Haag

1 mrt 10

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: Den Haag

NOVA Politiek, vanavond live vanuit café Dudok in Den Haag. Met Jeltje van Nieuwenhoven (lijsttrekker PvdA Den Haag), en Sander Dekker (lijsttrekker VVD Den Haag).


Kijk op de speciale NOVA Gemeentetour-website
voor meer informatie

Landelijk voorbeeld
Volgens de peilingen zou de PVV van Geert Wilders ongeveer 7 van de 45 zetels in de Haagse raad kunnen winnen. Tegenover de PVV staan de PvdA, VVD en D66. Volgens de lijsttrekker van de PVV, Kamerlid Sietse Fritsma, dient Den Haag als landelijk voorbeeld. "Alle problemen waar we in de Kamer tegen vechten – massa-immigratie, straatterreur, verloedering – zijn hier helaas allemaal present." (Trouw februari)

Hoofddoekjes
De PVV stelde vorige week dat het verbieden van het dragen van hoofddoekjes bij instellingen en verenigingen die gemeentelijke subsidie ontvangen een belangrijke inzet wordt bij collegeonderhandelingen in Almere en Den Haag. Een groep Haagse docenten en studenten houdt daarom woensdag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen een ludieke actie waarmee zij stelling willem nemen tegen dit voorstel. De studenten en docenten, die verbonden zijn aan diverse Haagse onderwijsinstellingen, roepen stemmers op woensdag een hoofddoekje te dragen als zij het stemlokaal bezoeken.

Debat
In deze uitzending gaan twee lokale politici met elkaar in debat: Jeltje van Nieuwenhoven (lijsttrekker PvdA Den Haag), en Sander Dekker (lijsttrekker VVD Den Haag).

Debat landelijke politiek
Maar sinds de val van het kabinet Balkenende IV, zijn ook landelijke issues aan de orde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom debatteren in deze uitzending ook André Rouvoet, lijsttrekker van de ChristenUnie, en Alexander Pechtold, lijsttrekker van D66.

Confrontatie
In de Erasmus Universiteit in Rotterdam gaan de partijleiders Wouter Bos (PvdA), Geert Wilders (PVV), Mark Rutte (VVD) en Alexander Pechtold (D66) en de fractievoorzitters Pieter van Geel (CDA) en Agnes Kant (SP) met elkaar in debat. Er zal onder meer een rechtstreekse confrontatie zijn tussen Bos en Wilders over de thema's integratie en veiligheid. Het tv-programma EenVandaag zendt het debat live uit. Voor NOVA volgt politiek verslaggever Nynke de Zoeten dat debat en levert commentaar daarop in de studio.

Dwarse denker
Een vaste rubriek in NOVA's Gemeentetour is de NOVA-bus met daarin een 'dwarse denker'. In deze uitzending is dat Sjaak Bral, lijstduwer voor de SP in Den Haag.

Chat
Direct na de uitzending kon u chatten met Sander Dekker en Alexander Pechtold en André Rouvoet. Lees hier het verslag.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief