Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NOVA Politiek: Rotterdam

2 mrt 10

Kijk of luister naar: NOVA Politiek: Rotterdam

Live vanaf de vanaf de SS Rotterdam. Kijk op onze speciale website voor meer informatie.


Veiligheid

De verkiezingen in Rotterdam gaan vooral over veiligheid. De burgemeesters van de vier grootste steden pleitten er daarom al eerder voor dat het kabinet de politie en het onderwijs ontziet bij de komende bezuinigingen. De burgemeesters vinden dat het kabinet ook van onderwijs moet afblijven. PvdA en Leefbaar zijn op dit moment de grootste partijen in Rotterdam. De PvdA staat er volgens de peilingen niet gunstig voor, Leefbaar Rotterdam zit de partij op de hielen.

Debat lokale politiek
In deze uitzending gaan twee lokale politici, Dominic Schrijer, lijsttrekker PvdA Rotterdam, en Marco Pastors, lijsttrekker Leefbaar Rotterdam, met elkaar in debat.

Debat landelijke politiek
Maar sinds de val van het kabinet Balkenende IV, zijn ook landelijke issues aan de orde bij de gemeenteraadsverkiezingen. Daarom debatteren in deze uitzending ook Fred Teeven, lid van de Tweede Kamer voor de VVD, Eberhard van der Laan, oud-PvdA-minister voor Wonen, Wijken en Integratie en demissionair-minister Ab Klink (CDA) van VWS.

Ook vanavond: een verse Politieke Barometer.

Dwarse denker
Een vaste rubriek in NOVA's Gemeentetour is de NOVA-bus met daarin een 'dwarse denker'. In deze uitzending is dat Nico Haasbroek, oud-hoofdredacteur van de NOS en inwoner van Rotterdam.

Chat
Direct na de uitzending werd er gechat met Fred Teeven en Ab Klink. Lees hier het verslag.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief