Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Eurlings stapt na verkiezingen uit politiek

11 mrt 10

Kijk of luister naar: Eurlings stapt na verkiezingen uit politiek

Camiel Eurlings, demissionair minister van Verkeer en Waterstaat (CDA), is niet beschikbaar voor de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen van 9 juni of een post in een volgend kabinet. Dit heeft hij CDA-leider Jan Peter Balkenende en partijvoorzitter Peter van Heeswijk laten weten.


Privéleven

Eurlings stapt na de verkiezingen uit de politiek. Over zijn besluit zegt hij: "Het is geen makkelijke afweging geweest. Mijn halve leven heeft in het teken gestaan van de politiek en het bestuur. Met hart en ziel heb ik mij ingezet. Vooral in de laatste jaren als Minister van Verkeer en Waterstaat is het een grote eer geweest om zoveel mooie dingen te doen voor Nederland. In de komende periode komt de nadruk meer op mijn privéleven te liggen. Die keuze heb ik samen met mijn vriendin genomen. Die keuze maak ik vol overtuiging."

Onverwacht
Het besluit van de 36-jarige Eurlings komt onverwacht. Hij werd jarenlang gezien als kandidaat voor het toekomstig leiderschap van het CDA, zonder dit zelf overigens te bevestigen. Partijvoorzitter Van Heeswijk zegt het "enorm jammer" te vinden dat Eurlings de politiek verlaat.

In NOVA vanavond een interview met Camiel Eurlings door verslaggever Pim van Galen. Daarnaast reacties uit Den Haag en Valkenburg, de woonplaats van Eurlings.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief