Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Lubbers herdenkt Van Mierlo

23 mrt 10

Kijk of luister naar: Lubbers herdenkt Van Mierlo

Op 11 maart jongstleden overleed op 78-jarige leeftijd D66-oprichter Hans van Mierlo. Vanavond wordt hij in de Rode Hoed te Amsterdam herdacht door onder meer Ruud Lubbers, Els Borst en Alexander Pechtold.


Betekenis
Tijdens de bijeenkomst zal worden stilgestaan bij de betekenis van Van Mierlo voor Nederland en D66. Hij was gedurende zijn politieke carrière lid van zowel de Eerste als de Tweede Kamer. Van september 1981 tot november 1982 was Van Mierlo minister van Defensie in het kabinet-Van Agt. Na een periode in de Eerste Kamer keerde hij in 1986 terug als fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Na zijn vertrek uit de Kamer, in 1998, werd hij benoemd tot Minister van Staat.

Hoofdstukken
"Hans van Mierlo had zijn plek in de parlementaire geschiedenis al meer dan verdiend, toen hij er steeds hoofdstukken aan bleef toevoegen. Hij was er altijd en hij deed ertoe", aldus demissionair premier Balkenende tijdens de herdenking in de Tweede Kamer, vorige week.

In NOVA vanavond een gesprek met CDA-coryfee en oud-premier Ruud Lubbers over zijn herinneringen aan Hans van Mierlo en over de toekomst van de Nederlandse politiek.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief