Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wellink: AOW zo snel mogelijk naar 67

25 mrt 10

Kijk of luister naar: Wellink: AOW zo snel mogelijk naar 67

De president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, wil dat de AOW-leeftijd zo snel mogelijk naar 67 jaar gaat. Het demissionaire kabinet moet doorgaan met verhoging van de AOW-leeftijd.


Lakeman

Wellink zegt verder dat iedereen die meent schade te hebben ondervonden van de door Pieter Lakeman veroorzaakte bankrun, die schade op Lakeman moet verhalen. Als dat niet lukt, zou de wet veranderd moeten worden.

2009
2009 was het jaar nadat Icesave in 2008 omviel, het jaar waarin de DSB Bank omviel, en ook het jaar waarin Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank, een te passieve rol werd verweten.

Onenigheid
Inmiddels is de euro in een vrije val beland, de banken liggen nog steeds aan het infuus van staatssteun en staan banken voor de taak om ongekende bezuinigingsmaatregelen door te voeren om zo hun eigen financiën weer op orde te krijgen. In totaal moet er 29 miljard bezuinigd worden. Ook is er onenigheid onder eurolanden over eventuele steun aan Griekenland en de manier waarop die georganiseerd moet worden.

Onder vuur
Vandaag presenteerde president Nout Wellink het jaarverslag van De Nederlandsche Bank. De toezichthouder van de bankensector kwam het afgelopen jaar ook zelf zwaar onder vuur te liggen na het omvallen van de DSB bank. NOVA spreekt vanavond met Nout Wellink. Over de cultuuromslag die nodig is in de bankensector, over overheidsingrijpen en het omvallen van de DSB Bank. en (dus) over de verhoging van de AOW-leeftijd.

Lees ook de inleiding van Wellink bij de presentatie van het jaarverslag (webcast). Bekijk hier het hele interview met Nout Wellink.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief