Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederlandse boeren in VS failliet

6 apr 10

Kijk of luister naar: Nederlandse boeren in VS failliet

Wat een droom moest worden, is voor een aantal Nederlandse boeren dat naar de Verenigde Staten wilde emigreren, geëindigd in een nachtmerrie.


Opstart
De boeren die hun droom in duigen zagen vallen beschuldigen het emigratiebureau Vreba-Hoff Dairy Development. Dat is een samenwerking van drie Nederlandse broers Van Bakel met zes neven en nichten van de Van der Hoff-familie uit Amerika. Het bedrijf helpt Europese boeren al jaren bij hun emigratie naar Amerika en bij de opstart van een melkveebedrijf.

Uitgekleed
Zoals eerder in het Agrarisch Dagblad verwijten nu ook in The Wall Street Journal melkveehouders de firma dat die hen veel te hoge kosten in rekening heeft gebracht en ze financieel heeft uitgekleed. Vreba-Hoff ontkent dat boeren door hun toedoen in problemen zijn gekomen en wijt de tegenslag aan de economische recessie, de scherpe daling van de melkprijs en slecht financieel management van de desbetreffende boeren. Het bedrijf noemt het eerder in het Agrarisch Dagblad ongelooflijk dat juist deze boeren het bedrijf beschuldigen. Ze zoeken gewoon een zondebok, aldus Van Bakel, topman bij het bureau.


Nederlandse boerenbedrijven in de VS

NOVA spreekt vanavond met een aantal gedupeerden in Nederland en in de Verenigde Staten.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief