Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PVV-kandidaat Mellony van Hemert trekt zich terug

15 apr 10

Kijk of luister naar: PVV-kandidaat Mellony van Hemert trekt zich terug

De nummer 9 van de kandidatenlijst van de PVV, Mellony van Hemert trekt zich "om medische redenen" terug.


CV
Toen de PVV de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen maandagochtend bekendmaakte, meldde de partij van Geert Wilders dat psycholoog/gezinstherapeut Van Hemert is gepromoveerd op kindermishandeling. Maar dat bleek niet zo te zijn. Dat haar curriculum vitae verkeerd op de website van de PVV stond, was "onze fout", aldus Wilders. Van Hemert heeft volgens hem de waarheid verteld, maar had afgelopen weekeinde wegens ziekte de tekst voor de site niet kunnen controleren.

Waarheidsgehalte

Donderdag meldde NRC Handelsblad dat Van Hemert de schrijver blijkt te zijn van een boek dat De Arbeiderspers vorig jaar op het laatste moment niet heeft uitgegeven. Volgens de krant werd door diverse betrokkenen ernstig getwijfeld aan het waarheidsgehalte van het boek dat over de moord op de 4-jarige Rowena Rikkers gaat, het meisje dat in augustus 2001 op het strand van Nulde werd gevonden.

Foto
Volgens Van Hemert was Rowena haar achternichtje en was de moord het werk van een internationale bende. De 29-jarige Van Hemert had zich bij de PVV willen inzetten voor een betere jeugdzorg. "Kindermishandeling moet keihard bestreden worden", stelde ze. Alleen van Van Hemert ontbrak op de PVV-site een foto op de lijst met de in totaal vijftig kandidaten.

In NOVA reageert rechtspsycholoog Peter van Koppen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief