Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Partijcongres GroenLinks: klaar voor het pluche

17 apr 10

Kijk of luister naar: Partijcongres GroenLinks: klaar voor het pluche

GroenLinks is klaar om te regeren. Het liefst ziet partijleider Femke Halsema een coalitie van GroenLinks, D66, SP en PvdA.


Job Cohen
"Hoe progressiever, hoe liever'', aldus Halsema afgelopen week in een gesprek met persbureau ANP. Ze waarschuwt potentiële GroenLinks-kiezers voor een mogelijke tweestrijd tussen PvdA-leider Job Cohen en CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Deze tweestrijd kan GroenLinks-kiezers doen besluiten om toch op de PvdA te stemmen. "De enige manier waarop je een progressieve coalitie krijgt, is door te zorgen voor een groot progressief blok rond de PvdA.", aldus de politica die afgelopen dinsdag de Thorbeckeprijs voor politieke welsprekendheid won.

Partijcongres
Zondag houdt GroenLinks haar partijcongres in Utrecht. Hier wordt het verkiezingsprogramma vastgesteld. Ook worden de lijsttrekker en de kandidatenlijst voor de komende Tweede Kamerverkiezingen gekozen. Halsema hoopt de partij te mogen blijven aanvoeren.

Peilingen
In de peilingen staat GroenLinks op een stabiele winst. De meest recente Politieke Barometer voorspelt 10 zetels voor de partij als er deze week verkiezingen zouden worden gehouden. Drie meer dan de huidige zeven Kamerzetels.

In NOVA vanavond een gesprek met GroenLinks-partijleider Femke Halsema.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief