Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PVV: meer veiligheid, minder immigratie

23 apr 10

Kijk of luister naar: PVV: meer veiligheid, minder immigratie

'De Agenda van Hoop en Optimisme', zo heet het verkiezingsprogramma dat de PVV van Geert Wilders vandaag heeft gepresenteerd. Geert Wilders wil 21 miljard euro bezuinigen, meer veiligheid en minder immigratie.


Belastingverlaging
Van de 21 miljard euro wordt 16 miljard gebruikt voor het verminderen van het begrotingstekort van de overheid. Verder zet hij onder het motto meer veiligheid, minder immigratie in op tienduizend extra agenten en tienduizend extra verpleegkundigen. Voor burgers en ondernemers komt er een belastingverlaging. Wilders wil meer geld uitgeven voor wegen. Minder geld gaat er naar ontwikkelingshulp, Europa en ambtenaren.

Linkse hobby's
''De PVV pakt niet de burger, maar wel de linkse hobby's: ontwikkelingshulp, afdrachten aan de EU, kunstsubsidies, de export van kinderbijslag en uitkeringen (behalve AOW), de Vogelaarwijken en de staatsomroep'', stelt de PVV bij de presentatie van het programma.

Uitzetten
Wilders wil verder een quotum van maximaal duizend asielzoekers per jaar, een stop op immigranten uit islamitische landen en niet-Nederlanders uitzetten na een misdrijf. Migranten krijgen de eerste tien jaar geen uitkering.

Regeren
Wilders zei tijdens de persconferentie ook dat de PVV na ruim drie jaar 'oefenen' in de Tweede Kamer klaar is om te gaan regeren. "Het moet er maar eens van komen. We willen ministers leveren'', zei hij.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief