Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Justitie legt beslag bij Hooijmaijers voor bijna 2 miljoen euro

23 apr 10

Kijk of luister naar: Justitie legt beslag bij Hooijmaijers voor bijna 2 miljoen euro

Justitie heeft beslag laten leggen op bezittingen van de Noordhollandse VVD-politicus Ton Hooijmaijers. Justitie verdenkt hem van het aannemen van steekpeningen.


Beslag
Voor 1,8 miljoen euro is conservatoir beslag gelegd op verschillende panden van de ex-gedeputeerde. Ook op het eigendom van de echtgenote van Hooijmaijers en van zijn bedrijf M.O.V.E. Management B.V. is beslag gelegd.

Inval
De fiscale opsporingsdienst FIOD/ECD deed samen met de Rijksrecherche enkele weken geleden een inval bij de panden van Hooijmaijers en zijn vrouw in Amsterdam.Ook bij verschillende bouwbedrijven zijn invallen gedaan. Hooijmaijers was als gedeputeerde van Ruimtelijke Ordening en van Financieen betrokken bij veel van de bouwplannen van de provincie. Hij had regelmatig contact met bouwondernemenrs en projektontwikkelaars.

Corruptie
Hooijmaijers wordt ervan verdacht steekpenningen te hebben aangenomen in de periode 2001-2010. Hooijmaijers zelf ontkent elke vorm van corruptie. Vorig jaar trad hij af naar aanleiding van het onderzoek naar de beleggingen van de provincie Noord-Holland in IJsland.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief