Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Het Anne Frank Huis. Een biografie

28 apr 10

Kijk of luister naar: Het Anne Frank Huis. Een biografie

Op 3 mei aanstaande bestaat het Anne Frank Huis in Amsterdam vijftig jaar. Ter ere daarvan opent koningin Beatrix vandaag een nieuwe dagboekzaal.


Vanaf morgen kunnen alle bezoekers in de nieuwe zaal voor het eerst alle originele dagboeken van Anne Frank bezichtigen. Tot ruim een maand geleden lagen alle dagboeken en geschriften nog bij het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD).

Over de geschiedenis van het Achterhuis gaat het vandaag verschenen boek 'Het Anne Frank Huis. Een biografie'. De auteurs Jos van der Lans en Herman Vuijsje gaan in op vragen die met het huis verbonden zijn, zoals bijvoorbeeld: mag de Jodenvervolging worden vergeleken met xenofobie en vreemdelingenhaat in onze tijd? Hoe kan een overmaat aan ‘politieke correctheid’ worden vermeden?

In NOVA vertelt Herman Vuijsje vanavond over de bijzondere rol die de 'toeleveranciers' - de bakker, de slager, de groenteboer - hadden bij het bevoorraden van de onderduikers. Verder een gesprek met de zoon van groenteboer Van Hoeve die de familie Frank van groente voorzag.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief