Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Troonsafstand in familiebedrijf: delicate kwestie

29 apr 10

Kijk of luister naar: Troonsafstand in familiebedrijf: delicate kwestie

Wanneer draagt koningin Beatrix de kroon over? De koningin zit nu dertig jaar op de troon en het ziet er niet naar uit dat ze binnenkort afstand daarvan zal doen.


Er is de afgelopen tijd veel over gespeculeerd. Verschillende onderzoeksbureaus peilen de meningen van de Nederlanders over de populariteit van de prins en over het moment waarop hij al dan niet te troon moet bestijgen. Ook over het moment van troonsafstand wordt flink gespeculeerd.

Delicaat
Maar de opvolging in een familiebedrijf zoals de monarchie is een delicate kwestie. Wanneer treed je terug en hoe bereid je je opvolger voor?

Advies
Vanavond in NOVA de adviezen van drie familiebedrijven, drie kóninklijke bedrijven voor het Huis van Oranje (sinds halverwege de zestiende eeuw). Het advies van speciaal transportbedrijf Koninklijke Saan in Diemen dat in 1900 werd opgericht, van distilleerderij en producent van cocktaillikeuren De Kuyper in Schiedam, sinds 1695 in handen van familie De Kuyper, en van schoenenfabrikant Greve in Waalwijk waar Hermanus Greve in 1898 de eerste schoenen stikte.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief