Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Exclusief interview met Mick Jagger

12 mei 10

Kijk of luister naar: Exclusief interview met Mick Jagger

Het dubbelalbum Exile on Mainstreet is al 38 jaar oud. Er staan amper hits op en toch vinden veruit de meeste Stones-fans deze plaat de allerbeste Stones-plaat.


Exile
In 1971 ontvluchten de Rolling Stones noodgedwongen Engeland wegens belastingproblemen. De ‘verbanning’ naar Zuid-Frankrijk levert hun meest legendarische album op: “Exile on Mainstreet”. De villa van Keith Richards en zijn vrouw Anita Pallenberg wordt al snel het epicentrum van alle bezigheden. In de kelder wordt nachtenlang doorgespeeld en door het hele huis heen worden opnames gemaakt.

Main Street
Maar niet alle Stones zijn gelukkig met de verbanning en de losgeslagen sfeer. De één mist zijn Engelse eten, de ander structuur. Keith Richards: “Mick needs to know what he’s gonna do tomorrow, and me, I’m just happy to wake up and see who’s hanging around. Mick’s rock, I’m roll!” Als in de herfst iedereen is uitgeput, het druggebruik uit de hand loopt en arrestaties dreigen, vertrekken de Stones naar Los Angeles. In de studio op Main Street vindt het veelgeprezen album zijn uiteindelijke vorm.

Remastered
Deze week verschijnt de langverwachte geremasterde versie van 'Exile'. Stones-zanger Mick Jagger haalt in Londen - speciaal voor NOVA - graag wat sex, drugs and rock 'n' roll-herinneringen op: hij vertelt over dit nieuwe album, over de totstandkoming ervan en het drugsgebruik tijdens de opnames. Jagger zegt in het interview dat hij graag het complete album Exile on Mainstreet wil uitvoeren. En voegt er aan toe dat hij dat graag in de Amsterdamse poptempel Paradiso wil doen. “Dat zou geweldig zijn”, aldus Jagger.

Bekijk hier het uitgebreide interview met Mick Jagger:
Get Microsoft Silverlight


Uur van de Wolf

In het NPS-programma 'Het uur van de Wolf'' wordt aanstaande vrijdag - Nederland 2, 22:50 uur - de documentaire - met uniek privé-archief en interviews met onder andere Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts, Anita Pallenberg, Bill Wyman en Dominique Tarlé - Stones in Exile in z'n geheel uitgezonden.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief