Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Leger verjaagt roodhemden in Bangkok

19 mei 10

Kijk of luister naar: Leger verjaagt roodhemden in Bangkok

Er heerst chaos in Bangkok nadat het leger vanmorgen met geweld een einde maakte aan de bezettingsactie van antiregeringsbetogers.


Doden en gewonden
Zeker zes mensen kwamen om het leven en tientallen anderen raakten gewond. In de uren na de militaire operatie braken op zeker twintig plaatsen in de stad branden uit, die volgens de autoriteiten zijn aangestoken. Een groep van honderd mensen heeft uren vastgezeten in het brandende complex van het Thaise tv-station Channel 3 in Bangkok. De brandweer ging ter plaatse, maar werd eerst weggejaagd door antiregeringsbetogers, die aanhangers zijn van oud-premier Thaksin Shinawatra.

Avondklok
De Thaise autoriteiten hebben in 21 van de 75 provincies van het land een avondklok ingesteld, die geldt van acht uur 's avonds tot zes uur donderdagochtend. De oproerpolitie en het leger hebben toestemming gekregen om mensen dood te schieten als ze zich schuldig maken aan plunderingen, het stichten van brand of andere criminele feiten.

In NOVA vanavond een overzicht van de ontwikkelingen van vandaag, en vanuit Bangkok een gesprek met Jos Flachs, hij woont al zestien jaar in Thailand en heeft van dichtbij de gevechten meegemaakt.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief