Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Opnieuw verwarring over bezuigingsplannen PvdA

25 mei 10

Kijk of luister naar: Opnieuw verwarring over bezuigingsplannen PvdA

Het verkiezingsprogramma van de PvdA werd de afgelopen week herhaaldelijk herzien of verschillend geïnterpreteerd. De bezuinigingen werden verhoogd, de zorgtoeslag aangepast en nu weer gerommel met de verhoging van de AOW-leeftijd.


CPB
De PvdA had het CPB eerst gezegd dat de verhoging van de AOW-leeftijd in 2015 zou ingaan. Dat leidde tot een goed rapportcijfer van het CPB. Nu gaat de PvdA weer uit van 2020, zoals ook in het verkiezingsprogramma staat. Dat kan volgens de partij, omdat er in het programma al genoeg bezuinigingen zijn opgenomen.

Verrast
Politieke tegenstanders als het CDA en D66 spreken van een nieuwe draai van de PvdA en eisen een nieuwe doorrekening. In NOVA het laatste campagnenieuws met de PvdA-lijsttrekker Job Cohen en CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende. Balkenende is ''behoorlijk verrast'' door de aanscherping in het PvdA-verkiezingsprogramma. Oud-minister Ronald Plasterk (PvdA) reageert op de kritiek.

Ook vanavond: een verse Politieke Barometer. Hebben alle lijsttrekkersdebatten effect op het stemgedrag van de kiezer? En zo ja, welk effect?

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief