Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Campagneweekend met Neelie Kroes

29 mei 10

Kijk of luister naar: Campagneweekend met Neelie Kroes

De verkiezingscampagne is in volle gang, ook bij de VVD. Vandaag houdt de partij haar 'landelijke canvasdag'. Twaalf busjes met daarin kandidaat-Kamerleden, partijprominenten en lokale politici doorkruisen het land om de kiezer te woord te staan.


Zwaargewichten
De VVD’ers doen meer dan 45 dorpen en steden aan. Huis aan huis moet de kiezer worden aangesproken en worden overtuigd te stemmen op de VVD. Hoofdthema van de dag: de economische crisis. Naast alle kandidaat-Kamerleden en lokale politici zet de VVD ook zwaargewichten als Ivo Opstelten en Neelie Kroes in tijdens de canvasdag.

Netwerk
De afgelopen dagen domineerde het optreden van partijleider Mark Rutte in het tv-programma Netwerk, afgelopen donderdagavond, het nieuws. Hij werd tijdens de uitzending geconfronteerd met de mogelijke gevolgen van het VVD-verkiezingsprogramma voor een rijke ondernemer, een gezin met een gehandicapt kind en een bijstandsmoeder. Rutte werd voor de schoenen gegooid dat de laatste twee gezinnen er fors op achteruit zouden gaan als het VVD-programma werkelijkheid zou worden. Rutte was not amused. "Ik maak bezwaar tegen wat u hier doet (…) Hier klopt werkelijk niets van.", aldus de VVD-lijsttrekker. Het was het begin van een breed uitgemeten conflict.

Politieke Barometer
In de peilingen staat de partij van Mark Rutte er goed voor. In de meest recente Politieke Barometer staat de VVD op 38 Kamerzetels. Twee meer dan vorige week en een winst van 16 zetels ten opzichte van het huidige aantal Kamerzetels (22).

In NOVA vanavond een verslag van de landelijke canvasdag van de VVD. Verslaggeefster Nynke de Zoeten reisde met VVD-prominent Neelie Kroes mee naar Gouda en Berkel.

(Foto: Flickr/VVD Den Haag)

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief