Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'PVV-jongeren' in debat met moslimjeugd

29 mei 10

Kijk of luister naar: 'PVV-jongeren' in debat met moslimjeugd

Zaterdagavond vindt in het Amsterdamse jongerencentrum Argan een debat plaats tussen jongeren van het jeugdcentrum en jongeren die de PVV een warm hart toedragen. Argan werd in 1992 opgericht door een groep Marokkaanse jongeren.


Debat
Onder leiding van PVV-Kamerlid Hero Brinkman gaan de 'PVV-jongeren' het debat aan. Tijdens dit 'Jongeren Lagerhuisdebat' zal worden gesproken over allerhande onderwerpen. Volgens een persbericht van het jongerencentrum wordt er ook gediscussieerd over hoe het credo van het volgende kabinet eruit moet zien: De boel bij elkaar houden of zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Journaliste Hanneke Groenteman zal het debat leiden.

Brinkman

Brinkman baarde de afgelopen weken opzien door te pleiten voor meer democratie binnen de PVV. Ook pleit hij voor de oprichting van een PVV-jongerenafdeling.

Regeren
Vandaag maakte PVV-leider Geert Wilders bekend dat hij het liefst met het CDA en de VVD wil regeren. Ook riep hij VVD-leider Mark Rutte op om afstand te doen van een nieuwe paarse coalitie van VVD, PvdA en D66. In de meest recente Politieke Barometer staat de PVV op 17 Kamerzetels, één minder dan vorige week. In de Tweede Kamer bezet de PVV momenteel negen Kamerzetels.

In NOVA vanavond een verslag van het debat in jongerencentrum Argan. Verslaggever Rudy Bouma volgt de PVV-jongeren tijdens het debat.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief