Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Emile Roemer en zijn gevecht tegen 'rechts'

1 jun 10

Kijk of luister naar: Emile Roemer en zijn gevecht tegen 'rechts'

Tot aan de dag voor de verkiezingen, komt NOVA met speciale verkiezingsuitzendingen vanuit café Dudok in Den Haag. De nummers één van alle grote partijen zijn te gast. Vanavond is dat de lijsttrekker van de SP, Emile Roemer.


Geestig
Tijdens zijn eerste grote optreden, in het lijsttrekkersdebat van RTL, verrast Emile Roemer vriend en vijand met zijn scherpe en geestige manier van debatteren. Volgens Jan Marijnissen komt dat door zijn authenticiteit, betrokkenheid en eerlijkheid. Volgens de oud-fractievoorzitter is Roemer de man die 'anderen inspireert en motiveert, en altijd scherp ons doel in het vizier houdt', zo schrijft Marijnissen in zijn column.

Barometer
Bij de verkiezingen van 2006 behaalt de SP het beste resultaat ooit. Ze verdubbelen het zetelaantal. In de laatste Politieke Barometer voor de Kamerverkiezingen houdt de SP van de huidige 25 Kamerzetels er 10 over. Dat is twee zetels meer dan de week ervoor.  

Gisteren was Roemer in Rotterdam. Daar presenteerde hij het spel 'tomaatsponzen gooien' om te voorkomen dat 'rechts het land overneemt'. Vanavond is Emile Roemer te gast in Den Haag in café Dudok. Over de opkomst van Rutte, de deling tussen rijk en arm, de verhoging van de AOW-leeftijd en over de nieuwste Politieke Barometer. Zet de SP de stijging in de peiling voort?

Lees ook het extra onderzoek door Synovate naar de mening van de SP-achterban naar de verhoging van de AOW-leeftijd.

Ondertussen bij de buren
Traditiegetrouw gaan NOVA-verslaggevers op pad bij de andere partijen en er is een beeldcompilatie te zien van de verslaggeving door andere rubrieken onder de titel ‘Ondertussen bij de buren’. En uiteraard de visie van Joep!

Portret kiezer
Ook onderzoekt Synovate het profiel van de typische kiezer van de SP, zoals opleiding, sociale achtergrond en de reden om op deze partij c.q. lijsttrekker te stemmen.

Vergelijk hier de standpunten van de acht partijen die in de aanloop naar de verkiezingen bij NOVA te gast zijn. En speel de NOVA-quiz.

Direct na de uitzending werd er gechat met Emile Roemer. Lees hier het verslag.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief