Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Mark Rutte, veni vidi vici

4 jun 10

Kijk of luister naar: Mark Rutte, veni vidi vici

Tot aan de dag voor de verkiezingen, komt NOVA met speciale verkiezingsuitzendingen vanuit café Dudok in Den Haag. De nummers één van alle grote partijen zijn te gast. Vanavond is dat de lijsttrekker van de VVD, Mark Rutte.


Premier
Nog even en dan maakt hij zeer waarschijnlijk kans om premier van Nederland te worden; Mark Rutte doet het goed deze verkiezingscampagne. Zijn partij staat op forse winst in de peilingen en laat het CDA en de PvdA inmiddels ver achter zich.

Tegenstander
Maar een helemaal gelopen race is het volgens de VVD-leider nog niet. Want wat gaat de groep zwevende kiezers woensdag in het stemhokje doen? De strijd tussen Rutte en premierskandidaat PvdA-lijsttrekker Job Cohen laait dus af en toe flink op. De VVD heeft daarmee de ‘linkse’ PvdA in deze campagne tot de belangrijkste tegenstander gebombardeerd.

Mark Rutte is vanavond te gast bij NOVA Politiek. Dan wordt ook de nieuwste Politieke Barometer bekend gemaakt. In de laatste peiling staat de VVD op 38 zetels. Clairy Polak en Twan Huys spreken vanavond met Rutte over de nieuwste peiling, de huizenmarkt, de belastingverlagingen, coalities. En over de relatie tot de PVV.

Lees ook: Wie wil met wie regeren (NOS)

Ondertussen bij de buren
Traditiegetrouw gaan NOVA-verslaggevers op pad bij de andere partijen en is er een beeldcompilatie te zien van de verslaggeving door andere rubrieken onder de titel ‘Ondertussen bij de buren’. En uiteraard sluit de uitzending af met de visie van Joep!

Portret kiezer
Ook onderzoekt Synovate het profiel van de typische VVD-kiezer, zoals opleiding, sociale achtergrond en de reden om op deze partij c.q. lijsttrekker te stemmen.

Chat
Direct na de uitzending was er een videochat met Mark Rutte. Het verslag daarvan kunt u  hier lezen.

Vergelijk hier de standpunten van de acht partijen die in de aanloop naar de verkiezingen bij NOVA te gast zijn. En speel ook de NOVA-quiz.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief