Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jan Peter Balkenende blijft voor goud gaan

5 jun 10

Kijk of luister naar: Jan Peter Balkenende blijft voor goud gaan

Tot aan de dag voor de verkiezingen, komt NOVA met speciale verkiezingsuitzendingen vanuit café Dudok in Den Haag. De nummers één van alle grote partijen zijn te gast. Vanavond is dat de lijsttrekker van het CDA, Jan Peter Balkenende.


Peilingen
Het gaat niet vanzelf bij het CDA, deze campagne. De partij daalt steeds verder in de peilingen (zie ook de Politieke Barometer) en de CDA-top heeft de hoop op een overwinning al opgegeven, zo bleek afgelopen week.

Tegenslagen
Toen zeiden bronnen tegen de NOS dat de verwachting is dat het CDA gaat verliezen bij de verkiezingen, en dat de partijtop zich daarbij heeft neergelegd. Het is de zoveelste tegenslag voor Jan Peter Balkenende, die eerder al van oud-premier Van Agt te horen kreeg dat hij zijn lidmaatschap van de partij opzegt als het CDA met de PVV in zee gaat. Eerder kreeg het imago van de partij al een deuk door de affaire van Jack de Vries, staatssecretaris van Defensie en Balkenendes rechterhand.

Ondertussen bij de buren
Traditiegetrouw gaan NOVA-verslaggevers op pad bij de andere partijen en is er een beeldcompilatie te zien van de verslaggeving door andere rubrieken onder de titel ‘Ondertussen bij de buren’. En uiteraard sluit de uitzending af met de visie van Joep!

Portret kiezer
Verder onderzoekt Synovate het profiel van de typische CDA-kiezer, zoals opleiding, sociale achtergrond en de reden om op deze partij c.q. lijsttrekker te stemmen.

Vergelijk ook de standpunten van de acht partijen die in de aanloop naar de verkiezingen bij NOVA te gast zijn. En speel ook de NOVA-quiz.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief