Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Uri Rosental informateur

12 jun 10

Kijk of luister naar: Uri Rosental informateur

Deze morgen ontving koningin Beatrix Uri Rosenthal, fractievoorzitter van de VVD in de Eerste Kamer, voor overleg op Paleis Noordeinde. Hij is door koningin Beatrix benoemd tot informateur.


De voorzitters van de fracties in de Tweede Kamer adviseerden de koningin gisteren al om een informateur van VVD-huize de mogelijkheden van een kabinet te laten onderzoeken. Deze zou dan moeten kijken of er een kabinet mogelijk is met verkiezingswinnaar VVD en de PVV, de partij die woensdag de grootste winst in Kamerzetels boekte.

VVD-PVV
De koningin heeft hem gevraagd als eerste te onderzoeken of er een kabinet mogelijk is waarin de VVD en de PVV zitting hebben. Rosenthal gaat de mogelijkheid onderzoeken van een kabinet waarvan de grootste partij en de grootste winnaar deel uitmaken.

In de studio een gesprek met Klaas de Vries (PvdA), bijzonder hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. In 1994 was De Vries informateur voor het kabinet Kok-1 en in 1998 voor Kok-II. In NOVA praat hij over de kunst van het (in)formeren.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief