Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jan-Dirk Paarlberg spreekt

17 jun 10

Kijk of luister naar: Jan-Dirk Paarlberg spreekt

Zakenman Jan-Dirk Paarlberg is veroordeeld tot 4,5 jaar cel onder meer voor het witwassen van de miljoenen die 'misdaadkopstuk' Willem Holleeder heeft afgeperst van zakenman Willem Endstra.


Mokerslag
De uitspraak van de rechtbank - vorige week - is als een mokerslag aangekomen. Paarlberg spreekt vanavond in NOVA voor het eerst en zeer uitgebreid over zijn veroordeling. Hij vindt dat justitie een rechterlijke dwaling begaat. Samen met zijn advocaat Bénédicte Ficq hoopt hij in hoger beroep alsnog alle beschuldigingen te kunnen weerleggen.

Endstra
Ficq doet in NOVA een oproep aan mensen die Willem Endstra hebben gekend en nog niet door de politie zijn gehoord om zich bij haar te melden. “Ik hoop dat mensen hun geweten willen laten spreken en de heer Paarlberg behulpzaam willen zijn in het nader reconstrueren van de persoon Willem Endstra. En natuurlijk zoek ik niet naar mensen die Endstra als een heilige afschilderen, want dat heeft de rechtbank al gedaan. Ik zoek mensen die Endstra in al zijn facetten hebben gekend, dus ook op de minder fraaie manier.”


 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief