Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Concurrentie voor Nicolas Sarkozy

18 jun 10

Kijk of luister naar: Concurrentie voor Nicolas Sarkozy

In 2012 wil hij de verkiezingsstrijd aangaan met de huidige Franse president Nicolas Sarkozy: de voormalige premier en oud-minister van Buitenlandse Zaken Dominique de Villepin. Samen met zijn nieuwe centrumrechtse politieke partij die morgen wordt opgericht.


Laster
Zijn nieuwe partij moet het opnemen tegen de UMP van president Nicolas Sarkozy. De Villepin was een belangrijke rivaal van Sarkozy binnen de UMP en werd begin dit jaar nog vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een lastercampagne zou zijn begonnen tegen Sarkozy tijdens de presidentsverkiezingen van 2004. De Villepin meent dat Sarkozy de rechtszaak tegen hem is begonnen om hem politiek buiten spel te zetten.

Socialere politiek
Villepin voelt zich ongelukkig met het beleid van Sarkozy en wil dat zijn partij een socialere politiek voorstaat dan de huidige regering voert. ''Het motto van onze strijd is een republiek van solidariteit'', zei hij eerder. Dominique de Villepin was even in Nederland. Correspondent Saskia Dekkers spreekt met hem, onder meer over de positie van Geert Wilders in Nederland.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief