Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Obama's leiderschap onder de loep

25 jun 10

Kijk of luister naar: Obama's leiderschap onder de loep

Slechts een kwart van de Amerikanen vindt dat Barack Obama het goed doet als president van de Verenigde Staten. Het enthousiasme over de man die bijna onmogelijk aan alle hoogegespannen verwachtingen bij het begin van zijn presidentschap kan voldoen, neemt met de dag  af.


Laatdunkend
De milieuramp door het BP-olielek en de affaire rond generaal Stanley McChrystal helpen Obama niet vooruit. Gisteren ontsloeg Obama Stanley McChrystal als Amerikaans opperbevelhebber in Afghanistan. McChrystal wordt vervangen door generaal David Petraeus nadat hij zich in een interview met het blad Rolling Stone laatdunkend had uitgelaten over Obama, vicepresident Joe Biden en leden van de regering.

Emotie
Maar ook het falende optreden om het olielek te dichten in de Golf van Mexico komt Obama op steeds meer kritiek te staan. Links en rechts verwijten de president niet snel en sterk genoeg te hebben gereageerd. Ook zou hij meer emotie moeten tonen. Obama doet er alles aan om zijn slappe optreden aan het begin van de ramp ongedaan te maken. Maar veel helpt het niet.

NOVA maakt vanavond de balans op van het leiderschap van Barack Obama.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief