Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Vijf dagen onderhandelen over paars-plus

9 jul 10

Kijk of luister naar: Vijf dagen onderhandelen over paars-plus

Het is vandaag de vijfde dag dat VVD, PvdA, GroenLinks en D66 onderhandelen over de vorming van een paars-pluskabinet. NOVA maakt vanavond de balans op na een midweek onderhandelen.


Lange dag
Rond tien uur vanochtend kwamen de fractievoorzitters weer bijeen in het gebouw van de Eerste Kamer. Onder leiding van informateurs Uri Rosenthal en Jacques Wallage gaan de politici een lange onderhandelingsdag tegemoet. Naar verwachting duren de onderhandelingen tot negen uur vanavond.

Secondanten
Wederom vergezelden secondanten uit de Tweede Kamer vanochtend hun fractievoorzitters tijdens de onderhandelingen. VVD-leider Mark Rutte werd vergezeld door Edith Schippers. PvdA-leider Job Cohen kreeg steun van Jeroen Dijselbloem en Alexander Pechtold had zijn D66-collega Gerard Schouw aan zijn zijde. Alleen Femke Halsema van GroenLinks ging dit keer alleen het gebouw van de Eerste Kamer binnen.

In NOVA vanavond meer over de gebeurtenissen in Den Haag. En een gesprek met Eline van Nistelrooij voorzitter van de aan GroenLinks verbonden politieke jongerenorganisatie DWARS en Martijn Jonk, voorzitter van de aan de VVD gelieerde politieke jongerenorganisatie JOVD.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief