Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Paars-plus doet serieuze poging

12 jul 10

Kijk of luister naar: Paars-plus doet serieuze poging

In een vanmiddag gehouden persconferentie zeiden de informateurs Wallage en Rosenthal dat de fractievoorzitters van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks in de afgelopen week al "stevig" gesproken hebben over een reeks onderwerpen, zoals de noodzakelijke bezuinigingen.


Ze doen "serieuze pogingen", maar het is nog te vroeg om te zeggen dat de vorming van een paars-pluskabinet gaat lukken.

Tussenstand
Na een week van radiostilte gaven de informateurs vandaag een eerste tussenstand. Volgens Jacques Wallage vinden de onderhandelingen in een "opmerkelijk goede onderlinge verstandhouding" plaats. Hij sprak van een voortvarende start. "Maar we zijn er nog niet. We zijn de vrijblijvendheid voorbij."

Vraagstukken
Flink wat besparingen zijn al in kaart gebracht. Ook andere onderwerpen zijn en worden "van alle kanten" belicht, zoals aanpassingen van onder meer de AOW en de WW. Ook dossiers als de woningmarkt, mobiliteit, immigratie, integratie, bestuur, democratie, veiligheid en de zorg zijn stevig verkend. "Alle vraagstukken liggen op tafel, maar ook de route naar oplossingen van de verschillen van mening zijn grondig verkend", zei Wallage. Op geen enkel punt is echter al een oplossing bereikt.

In NOVA vanavond het laatste nieuws uit Den Haag van politiek verslaggever Ferry Mingelen.

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief