Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Waardering Obama loopt terug

17 jul 10

Kijk of luister naar: Waardering Obama loopt terug

Het was een goede week voor president Obama: het olielek bedwongen en een belangrijke financiële vormingswet aangenomen door de Senaat.


Teleurstelling
Hoe komt het dan dat er in Amerika toch een sfeer van mislukking en teleurstelling om hem heen hangt? Zijn waarderingscijfers gaan maand na maand maar 1 kant op: omlaag. Slechts vier maanden voor de 'midterm elections' is nog maar 43 procent van de Amerikanen het enigszins eens met de manier waarop hij zijn werk doet.

Geen vertouwen
Bijna 6 van de 10 Amerikanen zegt geen vertrouwen te hebben dat de president voor Amerika de juiste keuze smaakt, en een grote meerderheid van de Amerikanen is het niet eens met de manier waarop Obama de broze Amerikaanse economie aanpakt.

Vleugellam
Obama's inzakkende populariteit kan voor hem al snel tot problemen leiden. In november kan zijn partij bij tussentijdse verkiezingen, de midterm elections', de meerderheid in het congres verliezen. Obama wordt dan geconfronteerd met een republikeins blok dat al zijn hervormingsplannen kan blokkeren. De rest van zijn termijn zal hij dan vleugellam zijn.

NOVA gaat op zoek naar de gewone Amerikaan - op vakantie in het badplaatsje Ocean Grove in New Jersey. Met één vraag: waarom verliest de stemmer het vertrouwen in Obama?

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief