Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Peter Mandelson: The Third Man

22 jul 10

Kijk of luister naar: Peter Mandelson: The Third Man

Hij stond samen met Tony Blair en Gordon Brown aan de wieg van New Labour. Peter Mandelson, de Britse ex-Labour-minister met illustere bijnaam Prince of Darkness, laat in zijn net verschenen memoires geen spaan heel van zijn voormalige politieke 'vrienden'.


The Third Man
In de memoires getiteld 'The Third Man' wordt niemand gespaard en rekent Mandelson hard af met Blair en Brown. De voortdurende strijd tussen de twee voormalig premiers van het Verenigd Koninkrijk komt ruimschoots aanbod. Mandelson schetst het beeld dat Blair en Brown vooral bezig waren elkaar tegen te werken in plaats van te regeren. Blair zou Brown "slecht", "agressief" en "gevaarlijk" hebben genoemd en hem vergelijken met een maffioso. Brown zou op zijn beurt het niet kunnen verkroppen dat Blair voor een derde termijn als premier ging. Er zou zijn afgesproken dat Brown het stokje zou overnemen.

Peter Mandelson
The Third Man: een verhaal vol intriges en schokkende onthullingen over de politiek in het Verenigd Koninkrijk. Geschreven door een man die zelf ook niet van onbesproken gedrag is. Tot twee keer toe moest Mandelson zijn ministerschap opgeven nadat hij in opspraak raakte door schandalen. Maar altijd kwam hij terug.

In NOVA vanavond een verslag over de memoires van Peter Mandelson.

Bekijk de reclamespot voor The Third Man, door de Britse krant Times

 

In dezelfde uitzending

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief